vineri, 3 aprilie 2015

O filă de istorie... bucate românești condimentate cu VEGETA

Când termini facultatea și ajungi cu repartiția în mână într-un oraș în care ai fost doar odată într-o excursie cu școala, e destul de greu. Nu cunoști cartierele ca să îți închiriezi o locuință, nu știi unde sunt stațiile de autobuz, nu cunoști la început decât colegii de birou. Atunci, la sfârșitul anilor 80, am început să gătesc. În Craiova toată lumea gătea cu Vegeta, veneau baxuri din Iugoslavia, se făceau comenzi la servicu și cumpărai pentru familia ta, pentru rudele din alte localități, făceai schimb de rețete. Așa am învățat să gătesc… gătind zilnic cu Vegeta.
În fiecare bucătarie găseai pungi mari cu VEGETA și cred că cel putin odata pe zi orice craiovean pronunța Vegeta. 

Scriu acest articol pentru că am șansa să fiu Blogger Oficial Vegeta. Mi-ar plăcea să organizez o expoziție la compania Podravka care să prezinte o filă de istorie. Orice vizitator din lume care vizitează fabrica să afle ce a însemnat și ce înseamnă în prezent Vegeta în bucătăria românească. Mi-ar plăcea să fiu Blogger Oficial Vegeta, pentru că sunt pasionată de gastronomia românească și vreau să promovez tradițiile gastronomice și simbolistica lor.
Am inițiat în 2011 un eveniment dedicat gastronomiei românesti, în cadrul “Asociatiei Radu Anton Roman”, o organizație non-guvernamentală care  continuă munca marelui scriitor și realizator TV pe teme culinare.
 


Anul trecut am inițiat la “Casa de Cultura Traian Demetrecu” din Craiova un eveniment gastronomic cu mâncare traditională din Oltenia, la care au participat 6 studenți străini din Canada, Malaezia, Grecia, Letonia, studenți care au fost implicați într-un proiect internațional în parteneriat cu Universitatea din Craiova. Orice fel de mâncare este condimentat cu Vegeta.




Acum, daca voi fi Blogger Oficial Vegeta, voi promova mâncarea gătită în fiecare familie din România începând cu anii ’80 și pînă în prezent. Voi povesti despre pasiunea româncelor pentru arta gastronomică. Va fi o filă de istorie de bucate românești condimentate cu VEGETA…promovată în România și la sediul companiei Podravka.

3 comentarii:

  1. Felicitări pentru toate evenimentele frumoase organizate și succes la concursul Vegeta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc.Avem cu ce sa ne laudam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări și pentru nominalizarea în primii cinci! Sărbători vegeta-le să avem!

    RăspundețiȘtergere