miercuri, 21 octombrie 2015

Îndeplinirea viselor.....



Patru studente de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava au câştigat medalia de argint pentru prima îngheţată eco din lume ce are în compoziție o legumă, topinambur. Această echipă a reprezentat România la cel mai prestigios concurs la nivel european, competiția internațională Ecotrophelia, un fel de Champions League a produselor alimentare inovative. 

Ionela Nechifor, Anca Isidor, Simona Sticlet și Ionica Verniceanu au prezentat juriului înghețata eco-inovativăTop-Ice”, un produs care se adresează persoanelor de orice vârstă, inclusiv a celor care suferă de boli care nu le permit să consume dulciuri. Este un desert obținut printr-un proces special de congelare, are in compoziție numai ingrediente naturale, fără adaos de zahăr sau aditivi. 

Juriul a apreciat folosirea inovativă a topinamburului, fiind o premieră la nivel mondial prepararea unei înghețate care are drept materie primă o legumă, folosirea ingredientelor alimentare naturale cum ar fi preparatul fără zahăr adăugat și calitățile senzoriale superioare ale noii rețete de înghețate.
Produsul prezentat este un produs cu potețial comercial în Uniunea Europeană. Juriul a încurajat-o pe Ionela Nechifor și echipa de la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava să scoată cât mai curând acest produs pe piață. Acum trebuie să lucreze la dezvoltarea brandului Top-Ice şi să participe la evenimentele înternaţionale pentru stabilirea unor contacte.
O să urmăresc acest produs și sper să o întâlnesc pe Ionela Nechifor.

Înghețata Top-Ice este un produs Made by România. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu