joi, 23 aprilie 2015

SuperBloggerii cu Hyperion



Am participat la SuperBlog, un concurs aflat la a 10-a editie. Au fost 10 probe foarte interesante, din domenii diferite. Am fost provocată să mă documentez și să scriu bine, pentru că era o “cursă” a punctelor obținute ca să fii finalist SuperBlog. Un dead-line strâns, două zile între probe. Terminai o probă și a doua zi trebuia să te documentezi și să te gândești cum să scrii pentru cealaltă probă. Mi-a plăcut pentru că în enunțul fiecărei probe se menționa să fim creativi și se menționa că punctajul se va acorda în funcție de creativitatea articolului. Mi-a plăcut că ne motivam unii pe alții, ne încurajam, ne dădeam sfaturi despre fonturile alese, așezarea corectă a link-urilor, atașarea fotografiilor. Acest concurs fiind la a 10 a editie, este mai mult decat un concurs,  majoritatea concurenților se cunosc între ei și îi sprijină și pe noii bloggeri. 

A fost motivant să particip și să fiu Finalist SuperBlog pentru că știam că la finalul concursului suntem invitați la Gala SuperBlog, unde aveam ocazia să cunosc bloggeri din toata țara, să pun întrebări și să cunoaștem finanțatorii. Anul acesta Gala SuperBlog a fost organizată la Dâmbu Morii, unde este Canionul 7 Scări. În centrul țării, lîngă Brașov, toată lumea era dornică să participe la Gala Superblog. 
Am fost 6 finaliști din Craiova, Daniel Botea, Mirela Coman, Sanda Brezniceanu, Ianolia Marina Bucă, Oana Voinicu, Mihnea Socol, cea mai mare comunitate de bloggeri dintr-un oraș. Ne cunoaștem, am inițiat Proiecte Blogoslovite și ne întâlnim lunar la Blog-Meet. 

Cu ce să ajungi din Craiova la Brașov? Simplu, cu Hyperion, este fabricat la Craiova. Hyperion este primul tren electric cu podea joasă fabricat în România, are viteza maximă de 160 km/h, 188 locuri pe scaune, dotări speciale pentru persoanele cu dizabiltăţi, aer condiţionat, Wi-Fi, sistem modern de comunicare cu pasagerii, senzori care monitorizează aerul din vagoane: cantitatea de dioxid de carbon emanată de pasageri, temperatura optimă și umiditatea.
Hyperion a făcut demonstrația performanțelor la standardele europene începand cu 1 august 2014, pe ruta Craiova - București - Constanța, oferind o călătorie rapidă spre litoral și în prezent circulă pe ruta Craiova – București - Brașov. Personalul este foarte amabil, în tren este curațenie și siguranță permanentă, deoarece există personal de pază, personal pentru curațenie și doi sefi de tren care monitorizează calatoria. 
Am molipsit și bloggerii din București să meargă cu noi cu Hyperion, am anunțat și bloggerii din Constanța că putem merge împreună la Brașov. Asa că in Gara de Nord, am coborât și i-am întâmpinat. Nu ne-au crezut cand le-am spus că prețul este la jumătate față de CFR, dar s-au convins.



A fost o călătorie plină de voie bună, de discuții despre SuperBlog, tot vagonul se uita la noi.


Gala SuperBlog a fost mult mai frumoasă decât mi-am imaginat. Cred că oamenii care scriu, au pasiuni și prieteni, se împrietenesc mult mai repede.


Și la întoarcere am fost tot împreună.....cu Hyperion. Am făcut o poză în Gara de Nord.

A fost un concurs extraordinar Spring SuperBlog, o Gală SuperBlog minunată și am călătorit repede ca gândul cu Hyperion.

miercuri, 22 aprilie 2015

Stil de viață, Sănătate și Comunicare



Un medic care a absolvit rezidențiatul de dermato-cosmetică a inițiat un workshop despre modalitățile de stimulare a interesului tinerilor față de îngrijirea corpului în funcție de anotimp și îngrijirea corectă a tenului și a părului. Este vârsta “care creează probleme” tenului, tinerii discută între ei, se documentează și își doresc să afle cât mai mult despre îngrijirea zilnică. Au pus multe întrebări despre tipurile de ten, modalitățile de curățire profundă a pielii și tratamentele faciale. Acest proiect a atras atenția datorită caracterului inovativ prin modalitățile de stimulare a interesului față de îngrijirea corpului, discuții despre valori, stil de viață, aspirații, sănătate și mediul de lucru. De atunci sunt preocupată și citesc despre protecția pielii.
Pielea este cel mai mare organ - funcția ei de bază este cea de protecție a corpului împotriva poluantilor, toxinelor și substanțelor iritante. Pielea are nevoie de uleiurile naturale și de hidratare pentru a fi sănătoasă. Principala cauză care produce probleme pielii o reprezintă expunerea la substanțele iritante și chimice din mediul înconjurător. Când suntem expuși la condițiile dure ale mediului înconjurător, stratul exterior de protecție este îndepărtat și apar afecțiuni ale pielii. Lucrările de cercetare de ultima oră au produs un tip complet nou de loțiune, numit loțiune de protecție. O loțiune de protecție este net superioară în tratarea pielii uscate și a senzației de mâncărime deoarece pătrunde în stratul de suprafață al pielii și înlocuiește bariera de protecție, îndepărtând substanțele iritante.
Am vrut să aflu mai multe și să folosesc o loțiune de protecție în special pentru mâini. Am ales Gloves in a Bottle, despre care doctorii afirmă că această loțiune protectoare este cel mai bun tratament pentru pielea uscată. Gloves in a Bottle a fost creat sa protejeze pielea împotriva uscării în urma spălării repetate a mâinilor sau a expunerii la apă și detergenți. Doctorii, stomatologii, asistentele și alte persoane cu profesii similare, care se spală foarte des pe mâini, sunt protejați de această loțiune.


Am folosit acest produs, am fost foarte mulțumită și l-au încercat și ceilalti din familie. În final mi l-a luat fiica mea, așa că eu trebuie sa comand altul.

Am primit poze și cu colega ei de cameră care îl folosește.
Gloves in a Bottle este soluția pentru o piele curată și frumoasă. Îl recomand