joi, 28 iulie 2016

Papușari vestiți aprind focul la Puppets Occupy Street




Copiii așteaptă cu nerăbdare păpuşile supradimensionate invitate la Fire Edition a festivalului Puppets Occupy Street
O păpuşă care o înălțime de patru metri şi jumătate are grijă de toate păpușile invitate, păpuși realizate special pentru această întâlnire. Este o păpușă unicat manevrată de la sol dar şi cu ajutorul unui sistem mecanic acționat de o persoană la doi-trei metri înălţime.


În perioada 25 august  – 1 septembrie 2016 copiii din Cetatea Băniei vor aplauda cele 12 companii de teatru invitate la Festivalul Puppets Occupy Street, organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri Craiova.  

Părinții și copiii vor aplauda la spectacolele de teatru de păpuşi şi arta animaţiei organizate în centru, în Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Botanică și în cartierele orașului. 
Artiști din 11 țări și-au dat întâlnire la ediţia de foc a primului festival de arta animaţiei din România care se desfăşoară exclusiv în spaţii neconvenţionale, artiști din Italia, Spania, Venezuela, Argentina, Turcia, Macedonia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Serbia şi România vor oferi pulicului 150 de evenimente.
Echipa Centrului de Cultură şi Limbă Poloneză din cadrul Universităţii din Craiova va prezenta împreună cu invitații săi filme de scurtmetraj de animaţie.



În 2015 a fost Water Edition și am fost impresionați de programul festivalului. 
Acum este Fire Edition, programul este mai complex, sunt expoziţii de scenografie, filme de animaţie de scurt metraj, ateliere de creaţie pentru copii şi tineri, reprezentaţii teatrale şi animaţie stradală, show-uri cu foc, concerte rock şi muzică balcanică sunt prezentate de artisti cu reputatie internationala care participa la festivaluri de teatru de prestigiu.
 

Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret Colibri din Craiova, organizează spectacole și festivaluri care sunt așteptate mereu cu emoție de copii, părinți și bunici. 

Elevă la renumita scoală 24 din Craiova a urmat liceul Elena Cuza, secția filologie. Era rebelă, asculta Radio Cultural și a aflat că Andrei Șerban a început să monteze Trilogia Antică la Teatrul Național București. Și-a dorit să participe la o repetiție și magia scenei acestui renumit teatru a chemat-o după aceea să vadă multe spectacole. 
Academia de Teatru și Film a înființat mai multe secții pentru pregătirea celor care iubesc această lume fermecată. Atunci Adriana Teodorescu și-a dat seama că acesta este drumul ei, a învățat singură pentru admiterea la secția de teatrologie și a reușit.

Anii de facultate la Academia de Teatru și Film, 1992-1996, au reprezentat întâlnirea cu oameni dedicați profesiei: Cătălina Buzoianu, Dem Rădulescu, Florin Zamfirescu și Olga Tudorache, Mihaela Tonitza Iordache, Cristi Pepino și Ion Toboșaru. 

Întâlnirea în timpul studenției cu mișcarea păpușărească și echipa Teatrului de Păpuși Țăndărică condusă de Mihaela Tonitza Iordache au hotărât drumul Adrianei Teodorescu. Când a terminat facultatea a ajuns la primul teatru de proiecte Mundi, actualul teatru Metropolis. 

După aceea s-a hotărât să se întoarcă în Craiova, a venit la 1 noiembrie 1996 la Teatrul de păpuși Craiova și a inițiat proiecte care atrag în jurul ei toți craiovenii. 

Adriana Teodorescu iubește copiii și copiii sunt mereu în preajma ei și a păpușilor. Ținta ei este să meargă teatrul, așa cum e acum și publicul.  

Puppets Occupy Street este cel mai mare eveniment organizat în România, un eveniment organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri cu susţinerea Primăriei şi a Consiliului Local Craiova. 

Conceptul evenimentului este o provocare pentru evenimentele dedicate copiilor din întreaga lume. 


Craiova este un Oraș European al Culturii.

2 comentarii:

  1. Felicitari organizatorilor! Ce bine ca inca exista oameni care au idei minunate in special pentru copii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca iti place. Adriana Teodorescu realizeaza spectacole si evenimente de nivel international. Vino in Craiova!

    RăspundețiȘtergere