luni, 4 iulie 2016

Sorana Savu, antrenorul bloggerilor de nota zece





Am fost la școală împreună cu prietenii mei, bloggerii din Craiova. Este o zi specială, Scoala Flanco a venit în Cetatea Băniei. Profesorii ne-au așteptat cu o cafea caldă și cu multă bucurie. După aceea ne-am așezat în bănci să îî ascultăm cu mare atenție. Cristina Bazavan, Cristian China Birta și Sorana Savu ne-au vorbit despre bloggeri și branding, despre promovare, strategie și sustenabilitate. 

Sorana Savu a fost al treilea profesor care ne-a predat la Școala Flanco. 
The business of blogging, o temă foarte interesantă. 
Calitatea articolelor ajută blogul să crească și o abordare deschisă cu cititorii ne ajută să avem o comunitate frumoasă. Este importantă frecvența cu care scriem, este recomandabil să publicăm un articol o dată pe zi sau la două zile. Blogul devine sustenabil. Pentru unele articole trebuie să mă documentez mai mult și de aceea nu pot să postez zilnic, dar o să încerc. 

Blogurile noastre promovează în general evenimentele din Craiova, suntem invitați și scriem. Fiecare blog este un jurnal pentru comunitate, el trebuie să ofere o perspectivă craioveană altor orașe și putem să scoatem în evidență în articolele noastre ce e deosebit față de spectacolele precedente. Blogul are nevoie de o strategie și orientare pentru a ne prezenta într-un brand special. 

Sorana Savu ne-a dat foarte multe exemple, i-a antrenat și pe Cristina Bazavan și Cristian China Birta să ne povestească despre proiectele în care s-au implicat. Am putut să extragem exemple și să punem întrebări. Un subiect care ne interesează foarte mult este promovarea blogului, vrem mereu să aflăm care sunt instrumentele pe care putem sa le folosim. M-am bucurat că Sorana Savu ne-a antrenat ca să descoperim împreună cele mai bune soluții.
Este foarte bine să avem o pagina personală pe FB, dar este util să avem și un profil public. Am aflat că sunt foarte importante evenimentele, cunoaștem alți bloggeri sau agenții. Sorana ne-a încurajat să prezentăm pe blog proiectele în care suntem implicați, experiența pe care am avut-o, să nu folosim doar adjective. 

Bloggerii din Craiova au realizat împreună cu un sculptor Colțul Bloggerilor, o băncuță dintr-un butuc, un loc în care cei care vizitează orașul pot să transmită mesaje sau să scrie articole pentru blog. Pot face fotografii, este un loc de unde poti sa transmiți: Sunt in Craiova.


Am scris despre Colțul Bloggerilor, acum are mulți prieteni. Acest proiect, a fost nominalizat la Projects by Bloggers în cadrul Digital Divas. Colțul Bloggerilor, acest studiu de caz din Oltenia putem să-l folosim la nivel national. 
Ultimul subiect a fost la fel de interesant, rolul și limitările agențiilor, despre cum lucrează agențiile cu bloggerii și clientii. Este o campanie realistă? Știm care sunt beneficiile? Poți veni pe o dorință pe care o bănuiești și apoi trebuie explorată împreună cu agenția.

S-a terminat foarte repede întâlnirea cu Sorana. Ne-a promis că o să vină la Craiova să îî povestim despre proiectele noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu