vineri, 9 septembrie 2016

LANA, un brand care spune poveştile românești pe care credeai că le-ai uitat




România promovează branduri inspirate de propriile virtuţi şi tradiţii culturale? Sunt aceste branduri recunoscute la nivel mondial? 

Mi-am propus să descopăr şi să îi cunosc pe acei deschizători de drumuri. 

Autenticitatea înseamnă provenienţă, oamenii sunt încântaţi dacă este local şi autentic. Autenticitatea se referă la lucrurile bune, ca moderaţia şi sinceritatea. 

Comercializarea produselor tradiţionale de către producătorii locali continuă să existe. Situaţia s-a schimbat, competiţia e tot mai mare. Valoarea brandului depinde complet de cel care il privește. A fi profund diferit din punct de vedere cultural şi să subliniezi proveniența națională ca un avantaj înseamnă curaj și inovare

Lana Dumitru este primul nume care îmi vine în minte atunci când mă întreabă cineva despre designerii români recunoscuţi la nivel mondial pentru creaţiile lor inspirate de tradiţiile româneşti. 


Este un deschizător de drumuri, este designerul pe care îl admir şi îl urmăresc mereu. Revista Forbes i-a acordat premiul pentru cel mai bun designer tânăr al anului: Best Young Designer 2015 Award. Lucrează cu matrice printate digital inspirate din cusăturile tradiţionale şi combinatia de culori te fascinează. Fiecare creaţie ei are farmec, îți spune o poveste românească pe care o ştii și tu, dar credeai că ai uitat-o.
 
Designerul Lana Dumitru a încheiat Strasbourg Fashion Week 2016 cu noua sa colectie –Happy Nation, o colecţie sport couture, cu elemente inovative ale ultimei tehnologii (haine printate digital şi tăiate cu laserul) îmbinate cu tehnici hand-made (măşti populare româneşti reinterpretate) şi item-uri haute couture, lucrate manual. Colecţia cuprinde şi reinterpretări din colecţiile trecute. 



Este stagiară la Londra, prin intermediul programului ,,The Digital Print Designer Programme”, la celebra Mary Katrantzou, designerul de origine greacă din Marea Britanie, cea care a revoluţionat imprimeurile digitale în moda actuală. Creaţiile ei au fost prezentate la London Fashion Week 2014, Muzeul de Design Holon, Muzeul de Artă Kalmar şi Centrul Malmö din Suedia, Muzeul Naţional al Satului din Bucureşti.


Colaborarea sa cu editorul de design Photoliu, scaunul Lana pentru Photoliu a atras atenţia presei internaţionale. Scaunul Lana pentru Photoliu a fost selectat pentru apariţii în presa internaţională de către publicaţiile Vogue Living, The Wall Street Journal şi The New York Times


LANA DUMITRU, un designer extraordinar, recognoscibil care spune poveștile frumoase românești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu