vineri, 2 decembrie 2016

O aplicație permite raportarea zonelor în care se vinde alcool către minori



Abuz Alcool este aplicația prin care utilizatorii pot da check-in într-o locație, raportând abuzuri datorate alcoolului. Dacă ai observat un abuz în legatură cu alcoolul și vrei să-l raportezi, apelezi la aplicație. Ești invitat să adaugi o imagine. 
Dacă sunt și alte persoane care raporteaza locația respectivă, poți citi raportările. 




STOP Abuzului de Alcool este un proiect finanțat de Heineken pentru Comunități. Proiectul se desfășoară în șapte localități doljene: Craiova, Breasta, Bucovăț, Cerăt, Lipovu, Sadova și Valea Stanciului și este implementat de Asociația Evolve în parteneriat cu Asociația Bloggerilor Olteni. 

Aplicația Abuz Alcool poate fi utilizată de către cei care doresc să notifice zonele în care se vinde alcool catre minori și locurile în care sunt identificate persoanele care se urcă la volan sub influența alcoolului. 

Aplicația este disponibilă pentru utilizatorii Android și este disponibilă gratuit în Google Play. Aplicația pentru telefonul mobil poate fi descarcată folosind link-ul

Membrii Asociației Bloggerilor Olteni și reprezentanții școlilor din localitățile implicate în proiect au testat aplicația în cadrul unui seminar. 


Seminarul a avut ca scop: prezentarea unor informații relevante, studii în domeniul consumului abuziv de alcool, dar și a funcționalității aplicației de mobil. 
Este foarte interesant: raportezi abuzul și poți să adaugi o fotografie, dacă abuzurile continuă, poți raporta în continuare, să adaugi imagini. 

Aceste raportări efectuate de utilizatorii aplicației, vor contura o zonă de risc a abuzurilor de alcool.

Raportările pot fi trimise autorităților și se pot lua măsuri. 

Pentru a nu exista abuzuri cu privire la utilizarea acestei aplicații, toate notificările vor fi moderate. 
Informațiile personale ale celor care fac aceste sesizări nu vor fi făcute publice, pentru a păstra secretă identitatea celui care oferă aceste informații. 

Informațiile relevante vor face obiectul unor rapoarte ce vor fi trimise autorităților abilitate să intervină în aceste cazuri. 

Dacă vreți să aflați mai multe detalii, voi răspunde la întreările voastre menționate în secțiunea comentarii, de la finalul articolului.

Sper ca aplicația mobilă Abuz Alcool să fie folosită de cât mai mulți utilizatori, autoritațile să reacționeze și locațiile care nu respectă legea să fie cât mai puține.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu